Зонування робочого простору на кухні
Рекомендації
Робоча зона є основою будь-якої кухні. Залежно від способу життя господарів вона може зміщуватися в бік плити з обробним столом або холодильника з мікрохвильовою піччю.⠀ Існує класичне правило «робочого трикутника» – зберігання, оброблення та приготування продуктів. Від нього і танцюємо. З точки зору зручності холодильник, раковина і плита повинні знаходитись поруч не один з одним, а зі стільницями. Інакше господиня приречена на виснажливе виконання зайвих рухів.⠀
Найпопулярніші варіанти зонування кухні:
- Кутова форма. L-подібна або трикутна форма. Як правило, для такого варіанту ідеальним місцем розташування є кут і дві стіни, які його формують. ⠀
- П-подібна форма. Робоча поверхня і вся кухонна техніка розташовуються вздовж трьох стін, а з четвертого боку знаходиться вхід. ⠀
- Острівна форма. Стільниця встановлюється в центрі приміщення, а вздовж стін розміщується техніка, меблі та різні елементи декору. ⠀
- Лінійна форма. Меблі розставляються вздовж однієї стіни.
Нехай ваша кухня тішить вас і вашу родину довгі роки та надихає на кулінарні шедеври.

