Ремонт кухні: 7 типових помилок

Рекомендації

1. Непродуманий кухонний трикутник або його відсутність

Головне правило кухонного трикутника: сумарна відстань між об'єктами, яка використовується під час готування – "мийка, холодильник, плита" або більшою кількістю об'єктів – має становити від 3 до 6 метрів.

 

2. Непрактичний матеріал для стільниці

Стільниця - найвразливіше місце на кухні. Її зовнішній вигляд, міцність і довговічність залежать від обраного матеріалу. Варто віддати перевагу акриловому або кварцовому каменю:

· стійкі до впливу вологи;

· мають високу міцність і зносостійкість;

· прості у догляді.

 

3. Висота стільниці

Щоб прорахувати оптимальну висоту, встаньте, випряміть спину і зігніть руки в ліктях під прямим кутом. Робоча поверхня стільниці повинна бути на 3-4 см нижче ліктя. Фахівці визначили, що висота стільниці кухні в залежності від зросту варіює в наступних діапазонах:

 

• 75-82 см при зрості 152-158 см;

• 86-92 см при зрості 160-178 см;

• 95-100 см при зрості понад 180 см.

 4. Зайві шви на кухонному фартусі

Фартух більше від інших відчуває на собі всі наслідки готування, він повинен легко і добре відмиватися. Тому краще його оформити одним суцільним полотном. Оптимальний варіант – знову ж таки, акриловий або кварцовий камінь, які при установці утворюють монолітний, безшовний фартух.

 

5. Занадто вузькі проходи

Рекомендована ширина проходів між кухонними модулями – 100-120 см. Інакше будь-які пересування кухнею і процеси приготування їжі будуть некомфортними.

 

6. Мийка під кутовою шафою

Дуже незручно мити посуд, впираючись головою в шафу або пірнаючи під неї. Вихід із ситуації - радіусна, увігнута шафа або перенесення навісних меблів над мийкою в інше місце. 

 

7. Розміщення і непродумана кількість розеток

Крім підключення холодильника, кавоварки та інших приладів у зоні готування, встановіть 2 розетки біля столу або підвіконня і ще 2 – у будь-якому іншому місці. Нижній край розетки повинен знаходиться над стільницею на відстані 5 см або трохи вище.


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити