7 практичних порад для оптимізації порядку на кухні
Рекомендації
Стільниця – головний робочий простір на кухні, і його завжди мало.
1. Все під рукою
Найпрактичніший варіант – коли робоча поверхня розташована між мийкою і плитою, а її оптимальна довжина – близько 90 см. Посуд, приладдя та продукти, необхідні для щоденного готування, повинні зберігатися над і під робочою поверхнею, а також під плитою.
2. Строго по вертикалі
Зберігайте і складайте речі не у вертикальному положенні - поверх один одного (стопками), а в горизонтальному - один за одним (рядами), тоді ви зможете легко знаходити і діставати необхідні предмети. Для цього використовуйте роздільники, лотки, коробки і гачки.
3. Сила тяжіння
Зберігати на стіні на магнітному тримачі набір ножів можна і потрібно. Адже так менше псуються леза, і кулінару дуже зручно вибирати-прибирати потрібний прилад.
4. Губки під контролем
Щоб навколо раковини не лежали губки для миття посуду і миючі засоби, використовуйте стильну підставку
5. Вищий рівень
Багаторівневі підставки не займають багато місця, але при цьому вони дуже зручні та місткі. Використовуйте їх для зберігання кухонного приладдя.
6. Карусель спецій
Підставка, що обертається, для кухонного приладдя і приправ допоможе господині легко взяти те, що їй необхідно для приготування їжі.
7. Лоток з роздільниками для столового приладдя
Бажано, щоб роздільники в лотку можна було легко переставляти, тоді розміри відділень можна буде змінювати на власний розсуд.