Як виготовляється та де застосовується кварцовий агломерат

Рекомендації

Кварцовий агломерат – це штучний матеріал, який також називають «кварцовий камінь». Його використовують у житлових і комерційних приміщеннях для облицювання різних поверхонь, а також для виготовлення підвіконь, стільниць та інших виробів. Цей матеріал чудово комбінується з деревом, шкірою та металом. З його допомогою можна створити не тільки стильний, але й функціональний інтер'єр. 

Склад і метод виготовлення кварцового агломерату

Подрібнений у крихту натуральний кварц є основним компонентом агломерату кварцового. Його частка становить 93-95%. Також до складу входять смоли, які виконують функцію сполучного компонента, і колірні пігменти, завдяки яким матеріал набуває потрібного відтінку. Кварцовий камінь – агломерат, який випускається у слябах. 

Процес виготовлення починається з ретельного очищення та сортування фракцій крихти за розміром. Далі вони змішуються з кварцовим порошком для досягнення однорідності матеріалу. Після додавання смол і пігментів суміш пресують та піддають впливу високої температури. Отримані плити шліфують і полірують для отримання бажаної поверхні. Завдяки цим процесам можна виготовити матовий, глянцевий і напівглянцевий агломерат. Різноманіття колірної палітри матеріалу дає змогу створювати цікаві вироби з каменю та задовольняти різноманітні дизайнерські потреби.

Основні переваги та сфери застосування кварцового агломерату 

Багато хто зупиняє свій вибір саме на цьому матеріалі для застосування в дизайні завдяки властивостям кварцового агломерату. Серед основних характеристик варто виділити такі: 

  • Стійкість до механічних пошкоджень. Кварцовий камінь не схильний до зношування, а також стирання. Крім того, він не боїться подряпин, що робить його досить міцним і довговічним матеріалом. 

  • Практичність. Відсутність пор і пустот робить його досить гігієнічним матеріалом. Така текстура виключає розвиток плісняви та інших хвороботворних організмів. Також кварцовий агломерат стійкий до впливу вологи. Цей матеріал відмінно підійде для використання у ванних кімнатах і на кухнях. Варто зазначити, що він не містить токсичних й алергенних речовин, а свіжі плями легко видаляються з виробів із цього матеріалу за допомогою звичайних побутових засобів. 

  • Естетичність. Різноманіття кольорів та дизайнів кварцового агломерату робить його придатним для приміщень із різною функціональністю, тому він є відмінним вибором для втілення стильних рішень в інтер'єрі.

Цей матеріал часто використовують для облицювання стін, сходів та інших поверхонь як у житлових, так і в комерційних приміщеннях. Наприклад, кварцовий агломерат вибирають для оформлення холів у готелях або для кухонного простору. Крім того, відмінно підійде кварцовий камінь для стільниць, раковин, обідніх столів, барних стійок, підвіконь і навіть для створення ефектного елемента меблів. Властивості цього матеріалу та різноманіття варіантів застосування роблять його популярним вибором для створення унікальних і вишуканих інтер'єрних рішень. 

На нашому сайті можна ознайомиться з широким асортиментом матеріалів та купити кварцовий камінь високої якості. Різноманітність дизайнів поверхонь дозволить підібрати оптимальний варіант для ваших потреб. З радістю допоможемо вам створити стильне рішення для будинку або офісу за допомогою кварцового агломерату.


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити