Типи пошкоджень акрилових стільниць та як цього уникнути

Рекомендації

Акриловий камінь – популярний матеріал для виготовлення стільниць. Це міцний і довговічний штучний аналог натурального каменю. Попри ці характеристики акриловий камінь, як і будь-які інші матеріали, може зазнавати пошкоджень за умови відсутності належного догляду за ним. Особливо це стосується поверхонь, які перебувають під постійним зовнішнім впливом, як-от стільниці. Про можливі пошкодження елементів дизайну з акрилового каменю читайте далі. 

Типи пошкоджень акрилових стільниць

Штучний акриловий камінь у своєму складі має мінеральні наповнювачі, смоли та натуральні пігменти. Перший компонент забезпечує твердість матеріалу, а другий – виконує роль сполучного матеріалу. Такий склад робить його по-справжньому міцним і стійким до більшості зовнішніх впливів. 

Проте у разі необережного поводження з меблями з акрилового каменю на них можуть з’являтися відколи та подряпини. Наприклад, це може статися, якщо поставити гарячу каструлю чи розпечену пательню на акрилову стільницю без теплоізоляційної підкладки. У такому разі є велика ймовірність завдання серйозного пошкодження як штучному каменю, так і натуральному. 

До подряпин може також призводити переміщення важкого посуду поверхнею акрилової стільниці або нарізання їжі безпосередньо на ній без використання спеціальних дощок. Попри те, що утворення такого дефекту є неприємною ситуацією, хвилюватися не варто, адже будь-які подряпини на акриловій стільниці можна прибрати звичайним шліфуванням. 

Якщо на край стільниці на кухню з каменю випадково кинути важкий предмет, то може утворитися відкол. Хоча це неприємна ситуація, засмучуватися не варто, адже нині майстри можуть відремонтувати таке пошкодження.

Як уникнути механічних пошкоджень акрилових стільниць

Щоб уникнути механічних пошкоджень, потрібно користуватися виробами з каменю акрилового дбайливо та обережно. Не варто різати харчові продукти без використання спеціальних дощок і ставити розпечений посуд без теплоізоляційних підкладок. Також у разі, якщо варильна поверхня вбудована у стільницю, потрібно стежити за тим, щоб гарячий посуд не торкався та не нависав над акриловим каменем. Адже це також може спричинити пошкодження стільниці. 

Крім цього, акриловий камінь для стільниць чутливий до всіх агресивних хімічних речовин та окропу. У разі потрапляння на стільницю хімікатів рекомендовано якнайшвидше ретельно змити їх водою, оскільки це може викликати серйозне пошкодження матеріалу. Окріп, зі свого боку, може спричинити термошок, і стільниця може тріснути.

Варто пам’ятати, що стільниці зі штучного каменю, як і будь-які поверхні, потребують регулярного догляду. Ретельно прибирайте їх і слідкуйте, щоб на них не залишалися рідини протягом довгого часу. Кожні кілька днів протирайте стільниці вологою ганчіркою або губкою з використанням м’яких мийних засобів. 

Потрібно враховувати також той факт, що будь-які пошкодження будуть менш помітні на стільницях світлих кольорів. Однак нині майстри навчилися ремонтувати майже кожен дефект за досить короткий час. Звісно, поява будь-яких пошкоджень – це неприємна ситуація. Однак акриловий камінь вважається одним із найбільш міцних і зносостійких штучних матеріалів, тому поява можливих дефектів – це виняток із правил. Головне –  вибирати якісний матеріал. Компанія TOPOVI є ексклюзивним імпортером в Україну акрилового каменю відомих брендів GRANDEX.


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити