Як вибрати матеріали для ванної кімнати: практичні поради

Рекомендації

Вибір матеріалів для ванної – це важливий етап ремонту. Від нього залежатиме не лише естетичність, а й функціональність приміщення. Розгляньмо критерії вибору матеріалів і разом створімо ідеальну для вас ванну кімнату.

На що варто звернути увагу, вибираючи матеріали

Ванна кімната – це приміщення, де неправильний вибір оздоблювальних матеріалів може не тільки зіпсувати інтер'єр через швидке зношування й руйнування елементів, а й навіть викликати появу плісняви. Тому важливо звернути увагу на такі критерії:


  • Вологостійкість. Матеріал не повинен втрачати свої властивості й деформуватися через постійний контакт із водою. Наприклад, HPL панелі для ванної кімнати не вбирають вологу та не набухають.

  • Зносостійкість. Матеріал повинен бути стійким до подряпин, механічних пошкоджень та стирання. Тому часто встановлюється стільниця із каменю у ванну кімнату.

  • Гігієнічність. Матеріал повинен легко очищатися й не вбирати бруд та бактерії. Відмінним вибором може стати саме широкоформатний керамограніт. Адже він відповідає критеріям чистоти та безпеки.

  • Естетичність. Не менш важливим фактором буде гармонійність поєднання матеріалів між собою та створення загального стилю кімнати. Наприклад, дизайнери все частіше віддають перевагу раковинам у ванну зі штучного каменю. Зокрема, додати стильний акцент інтер'єру можуть акрилові мийки. Вибирайте візерунки та кольори матеріалу, які зможуть приховати сліди експлуатації.

Популярні матеріали для ванної кімнати

Розглянемо кілька варіантів матеріалів, які завдяки своїм характеристикам досить часто використовуються в оздобленні ванної кімнати:

  • Натуральний камінь. Це дуже щільний матеріал. Він стійкий до механічних пошкоджень і може служити довгі роки, не втрачаючи естетичності та функціональності. До того ж камінь у ванній кімнаті – це ще й дуже красиво.

  • Керамограніт. Досить універсальний та надійний матеріал. Його можна використовувати, зокрема, як покриття для підлоги або для оздоблення стін. Він не боїться впливу хімічних речовин, вологостійкий та легкий у догляді.

  • Плита HPL. Має оптимальну вартість, міцна та стійка до впливу вологи. Крім того, матеріал екологічний і має велику різноманітність дизайнів.

  • Кварцовий камінь. Відрізняється стійкістю до подряпин, потертостей та механічних пошкоджень. На відміну від мармуру або граніту, догляд за цим матеріалом не вимагає використання спеціальних мастик.

Купити якісні матеріали в Україні

На сайті компанії TOPOVI ви знайдете широкий вибір матеріалів для ванної кімнати та зможете підібрати найбільш підхожі. Асортимент задовольнить різні потреби та інтер'єрні рішення. Наші менеджери проконсультують вас із будь-яких питань та допоможуть з вибором. Створюйте ванну кімнату своєї мрії, а ми вам у цьому допоможемо.


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити