Сучасна кухня з кам'яною стільницею: вибір матеріалів

Рекомендації

Кухня – це місце, де вся родина збирається за столом, щоб поспілкуватися й насолодитися смачною домашньою їжею. Це місце з особливою атмосферою, яке має бути продумане й спроєктоване до деталей. Кухня зі стільницею з каменю має особливо вишуканий вигляд. 

На що звернути увагу під час вибору стільниці на кухню

Стільниця на кухні має бути практичною й довговічною та відповідати загальному стилю. Щоб вибрати саме ту, яка ідеально впишеться в дизайн вашої кухні, варто звернути увагу на такі аспекти: бажаний матеріал, колір та потрібні розміри кінцевого виробу, рівень стійкості до механічних чи хімічних пошкоджень, а також якого догляду потребуватиме встановлена стільниця. Адже кухонна стільниця повинна гармонійно вписуватися в загальний дизайн кухні, а її матеріал – відповідати вашим вимогам.

Який матеріал краще вибрати для стільниці на кухню

Вибір матеріалу для кухонної стільниці – важливе рішення, оскільки вона має бути не тільки красивою, а й практичною, довговічною та відповідати вашим потребам. Варто звернути увагу на такі функціональні параметри:

  • Міцність. Якщо ви часто готуєте, матеріал має бути стійким до механічних пошкоджень, як-от подряпини та удари.

  • Вологостійкість. Кухонна стільниця регулярно піддається впливу вологи, тому важливо вибрати матеріал, який не буде вбирати воду й розбухати.

  • Простота догляду. Важливо, щоб стільниця легко очищалася від плям і залишків їжі.

Стільниці на кухню зі штучного каменю відрізняються довговічністю, міцністю та естетичним виглядом.

Переваги кам'яних стільниць

Кам'яна стільниця – це довгострокове вкладення у вашу кухню, яке додасть інтер'єру статусності та збільшить його довговічність. Такі вироби служать десятиліттями за умови правильного догляду. Натуральні камені, як-от граніт і кварц, стійкі до механічних пошкоджень, не бояться води, що робить їх ідеальним варіантом для кухонь. Камінь для стільниць надає інтер'єру унікальності, стилю та розкоші, оскільки кожен виріб має свої неповторні візерунки.

Штучні камені, як-от кварцовий камінь, легко чистяться й вимагають мінімального догляду.

Які види каменів використовують для виготовлення кухонних стільниць та оздоблення кухні

  1. Граніт – один із найтвердіших природних каменів. Він стійкий до подряпин, ударів і механічних пошкоджень. Стільниця для кухні з каменю граніту за умови правильного оброблення не вбирає воду, що робить її придатною для використання у кухонних умовах. Унікальні природні візерунки та відтінки забезпечать розкішний вигляд кухні.

  2. Оздоблення елементів інтер'єру мармуром надає кухні класичного й витонченого вигляду завдяки природним прожилкам й унікальній текстурі.

  3. Кварцовий камінь (штучний) робить стільниці дуже твердими та стійкими до механічних пошкоджень. На відміну від натуральних каменів, штучний кварцовий не пористий і не вбирає вологу, тому він дуже стійкий до плям. Кухня зі стільницею з каменю, до прикладу, кварцового, може бути будь-якого кольору, що дає більше можливостей для дизайну. Він не потребує регулярного оброблення, як натуральний камінь.

  4. Онікс – це напівпрозорий камінь, який може бути підсвічений зсередини, створюючи унікальні декоративні ефекти. Кожен виріб з онікса має свій неповторний малюнок і колір, що надає кухні ексклюзивного вигляду.

  5. Акриловий камінь – це функціональний, естетичний і гігієнічний матеріал для стільниці. Його ключові переваги – це безшовна поверхня, ремонтопридатність та різноманітність дизайнів.

Зробити правильний вибір допоможуть кваліфіковані консультанти TOPOVI. Професійний підбір каменю для стільниці гарантує довговічність використання, функціональність і привабливий зовнішній вигляд вашої кухні.


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити