Переваги підвіконь зі штучного каменю: який матеріал вибрати

Рекомендації

Різні інтерʼєри часто об'єднує одна типова риса – білі пластикові підвіконня. Хоча вони є економічно вигідним варіантом, справжня індивідуальність та естетичність дизайну ховаються в деталях. Підвіконня зі штучного каменю – це водночас функціональний і вишуканий елемент, який додасть приміщенню унікальності. Популярними матеріалами для виготовлення цих виробів є акриловий і кварцовий камені. Про їхні особливості – далі в статті. 

Акриловий камінь для виготовлення підвіконня: характеристики

Це композитний матеріал, який містить смоли, мінеральні наповнювачі та пігменти. Акриловий камінь дозволяє створювати безшовні поверхні будь-якої форми й загалом легко піддається обробленню, що робить його ідеальним варіантом для використання в сучасних інтер'єрах. До того ж він екологічний. Відсутність пор на поверхні дозволяє виробу зі штучного каменю бути стійким до вологи й появи грибка та плісняви. 

Підвіконня з акрилового каменю може слугувати столом, продовженням стільниці чи стильною полицею. Цей матеріал добре поєднується з деревом, металом, склом тощо. Акриловий камінь пропонує нескінченні можливості для дизайну. Ви можете вибрати підвіконня з дрібними мерехтливими частинками, великими контрастними вкрапленнями або ж віддати перевагу спокійним матовим поверхням. Матеріал дозволяє втілити в життя будь-які дизайнерські ідеї. 

Підвіконня з кварцового каменю: особливості 

Матеріал виготовляють із натурального кварцу та смол. Різноманітність декорів забезпечують домішки з мінеральних каменів і вкраплень, як-от мармурова крихта, дзеркальні частинки та пігментні речовини. 

До головних характеристик кварцового каменю належать: 

  • Довговічність. Кварцові підвіконня вирізняються високою стійкістю до зношування, стирання та подряпин. За своєю твердістю матеріал поступається лише корунду, топазу й алмазу.

  • Естетичний вигляд. Кварцові підвіконня мають стильний вигляд завдяки природній текстурі. Вони доступні в широкій гамі кольорів і відтінків, що дозволяє легко підібрати варіант, який підійде до будь-якого інтер’єру.

  • Стійкість до впливу температур. Кварцовий камінь має високу термостійкість, тому підвіконня з цього матеріалу не бояться температурних перепадів. 

  • Водонепроникність. Кварцова поверхня не вбирає вологу, що робить такі підвіконня ідеальними для використання у приміщеннях, як-от кухня або ванна кімната. 

  • Екологічність. До складу кварцового каменю входять екологічно безпечні компоненти та натуральні барвники. Він не містить токсичних та алергенних речовин і характеризується антибактеріальними властивостями.

Який матеріал вибрати 

Вибір між матеріалами залежить від особистих уподобань і бюджету. Кварцовий камінь більше підійде тим, хто готовий інвестувати в довговічність і міцність. Акриловому каменю варто надати перевагу тим, хто шукає більш бюджетний варіант і націлений на легкість монтажу та можливість створення цікавих форм.

Незалежно від того, вирішили ви замовити вироби з каменю акрилового чи кварцового, вибирайте якісні матеріали, адже це напряму впливає на довговічність, безпечність і вигляд ваших підвіконь. Компанія TOPOVI є ексклюзивним імпортером в Україну продукції провідних світових брендів кварцового каменю Caesarstone та Avant Quartz, а також акрилового GRANDEX. Ви можете звернутися до наших менеджерів, щоб отримати допомогу у підборі матеріалу, який найкраще підійде для вашого приміщення. 


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити