Як правильно доглядати за гранітними поверхнями: поради та рекомендації

Рекомендації

Камінь граніт — це матеріал, який вирізняється своєю природною красою, довговічністю та міцністю. Завдяки таким характеристикам його часто використовують для створення різноманітних поверхонь. Так, доволі популярними рішеннями є сходинки, стільниці, підвіконня з граніту тощо. Однак, як і будь-який інший матеріал, граніт вимагає певного догляду. Щоб його не пошкодити, варто дотримуватися декількох порад. 

Як доглядати за гранітними поверхнями: рекомендації

Якщо ви маєте гранітні поверхні, вам стануть у пригоді: 

  • Захисні підставки. Якщо ви часто щось ставите на поверхню з цього матеріалу, використовуйте спеціальні килимки для запобігання появи різних пошкоджень, як-от подряпин. Наприклад, для стільниці з граніту не зайвим буде придбати підставки під каструлі, сковорідки й інший важкий кухонний посуд.

  • Мʼякі мийні засоби та губки. Використовуйте неагресивні речовини, що очищають, для щоденного догляду за гранітними поверхнями. Наприклад, ви можете застосовувати мило. Також варто віддавати перевагу мʼяким губкам. 

Водночас уникайте кислотних і лужних засобів, як-от: оцет, лимонний сік або відбілювач, які можуть пошкодити граніт. До того ж матеріал не повинен довго контактувати з рідинами. Якщо на поверхню, наприклад, гранітне підвіконня, потрапила вода, олія тощо, ретельно протріть і висушіть її.

Зауважимо, що не можна використовувати металеві мочалки, скребки або інші подібні матеріали для очищення гранітних поверхонь, оскільки вони можуть призвести до появи подряпин та інших пошкоджень. За умов регулярного використання такі матеріали знищать гладку поверхню граніту, що негативно вплине, зокрема, на довговічність матеріалу. 

Висновки 

Тож, якщо у вашому домі є поверхні, як-от: підвіконня чи сходинки, з граніту, радимо дотримуватися вищезазначених порад. Бережний догляд дозволить значно продовжити термін служби граніту та зберегти його природну красу та міцність.



Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити