Як правильно доглядати за акриловою стільницею

Рекомендації

Стільниці з акрилу часто встановлюють на кухнях та ваннах, адже вони довговічні й естетично привабливі. А щоб акриловий камінь служив вам протягом багатьох років і тішив своєю красою, за ним потрібно правильно доглядати. 


Що вам потрібно знати про акрилові стільниці

Акрилові стільниці виготовляються з суміші акрилових смол та природних компонентів. Таке поєднання створює непористу поверхню, яка стійка до подряпин. На відміну від стільниць із натурального каменю, акрилові стільниці не мають швів взагалі. 


Але головною перевагою акрилових поверхонь є їхні антибактеріальні властивості, що робить їх безпечним і гігієнічним варіантом для оздоблення зон приготування їжі. Також акриловий камінь для стільниць відомий своєю універсальністю. Наприклад, акриловий камінь Grandex має широку палітру трендових та яскравих кольорів. 

Як зберегти акрилові поверхні бездоганними

Догляд за акриловими поверхнями не вимагає багато зусиль. Достатньо дотримуватися кількох простих рекомендацій:

    1. Регулярно прибирайте. Щокілька днів протирайте стільниці м'якою вологою ганчіркою або губкою, щоб видалити всі забруднення та розлиті рідини. Для цього скористайтеся м'яким мийним засобом для посуду або спеціально розробленим засобом для чищення акрилового каменю. Не використовуйте абразивні мийні засоби або губки, оскільки вони можуть подряпати матеріал. Після цього ще раз промийте стільницю чистою водою і витріть її м'якою тканиною, щоб запобігти появі плям від води або розводів.
    2. Уникайте плям. Якщо ви раптом розлили якусь рідину на акрилову стільницю, постарайтеся витерти пляму вологою ганчіркою якомога швидше. Якщо ви раптом забули зробити це або ж пляма виявилася стійкою, використовуйте неабразивний очищувач. Акуратно нанесіть засіб м'якою ганчіркою і ретельно змийте.
    3. Запобігайте появі подряпин. Щоб не подряпати акрилову поверхню, використовуйте обробні дошки або спеціальні килимки, коли нарізаєте їжу. Також не перетягуйте важкі та гострі предмети по стільниці.
    4. Пам’ятайте про термозахист. Краще не ставити гарячі предмети безпосередньо на акрилову поверхню на тривалий час. Натомість використовуйте підставки для гарячого посуду.
    5. Уникайте хімічних пошкоджень. В жодному разі не використовуйте засоби з агресивними хімічними речовинами, як-от відбілювач чи аміак, для очищення акрилових поверхонь. У вашому арсеналі повинні бути виключно м'які, неабразивні мийні засоби.

    Не забувайте регулярно чистити й оперативно витирати розлиті рідини з акрилових поверхонь. Дотримання цих простих порад допоможе вашим акриловим стільницям залишатися у відмінному стані протягом довгих років.


    Інші статті

    Усі статті
    Усі статті

    Стати партнером

    Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

    +38 073 270 52 00

    Надіслати проект

    Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

    Надіслати пропозицію

    Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

    Дякуємо!

    Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

    Закрити

    Дякуємо!

    Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

    Закрити

    Дякуємо!

    Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

    Закрити

    Увага!

    Не правильно введені дані форми!

    Закрити